VINE PRO Extra pak

VINE PRO Extra Pack

 

Pack za suzbijanje plamenjače i pepelnice vinove loze

 

MILDICUT 25 SC

Djelatna tvar: ciazofamid 25 g/l

Formulacija sredstva: koncentrat za suspenziju (SC)

Pakiranje: 1 L

Registracijski broj: UP/I-320-20/08-01/141

Vlasnik registracije: ISK Biosciences Europe N.V., Belgija

 

SULGRAN

Djelatna tvar: sumpor 800 g/kg

Formulacija sredstva: vododispergirajuće granule (WG)

Pakiranje: 1 kg

Registracijski broj: UP/I-320-20/14-01/631

Vlasnik registracije: Sulphur Mills Limited

 

KUSABI

Djelatna tvar: piriofenon 300 g/l

Formulacija sredstva: koncentrat za suspenziju (SC)

Pakiranje: 100 ml

Registracijski broj: UP/I-320-20/15-01/507

Vlasnik registracije: ISK Biosciences Europe N.V., Belgija

 

STICMAN

Sastav: stiren butadin ko-polimer („lateks”) 25 %, trisiloksan organosilikonski kopolimer („super-okvašivač”), 8,4 % koformulanti, pomoćne tvari, voda 66,6 %

Pakiranje: 100 ml

Formulacija sredstva: emulzija u vodi (EW)

Proizvođač: DE SANGOSSE

 

VINE PRO EXTRA PACK


je kompletno rješenje za male vinogradare za zaštitu vinograda protiv plamenjače i pepelnice vinove loze. Jedno pakiranje VINE PRO Extra Packa se dozira na 0,25-0,33 ha vinograda.

MILDICUT je vodeći preparat za zaštitu vinove loze protiv plamenjače. Djeluje preventivno, sistemično. Štiti novi porast biljne mase, kiša ga ne ispire, a ima i „eradikativno” djelovanje.

SULGRAN je najmodernija formulacija sumpora. Sumpor se preporučuje tokom cijele sezone kao partner specijaliziranim fungicidima za pepelnicu. Primjena sumpora može imati vrlo izražen popratni učinak na lozine grinje šiškarice, uzročnike akarinoze i erinoze (Calepitrimerus vitis i Eriophyes vitis).

KUSABI je nova japanska tehnologija za suzbijanje peplnice. Djeluje preventivno, kurativno i translocira se isparavanjem čime omogućuje dobru zaštitu i u situacijama kad aplikacija nije idealno provede. Pepelnica vinove loze ima dug inkubacijski period kad zaraza već postoji, a simptomi nisu vidljivi. Zbog toga je vrlo bitno započeti program prskanja protiv pepelnice dok još nema simptoma, a i tada je vrlo dobro da preparat posjeduje određeno kurativno djelovanje. KUSABI ima i sporedno djelovanje na sivu plijesan vinove loze.

STICMAN je kompleksni okvašivač koji je optimiziran za korištenje sa fungicidima i insekticidima u svim uvjetima. Većina okvašivača su vrlo jednostavne formulacije ograničene funkcionalnosti pa kod njih dolazi do problema kao što su fitotoksičnost, isticanje od lista, ispiranje sa kišom i dr. STICMAN se izdvaja nizom specifičnih svojstava:

  • Optimalno prekrivanje lista, čvrsto prianjanje na površinu lista/biljke, smanjeno oticanje s lista, SZB u najvećoj mjeri ostaje na biljci
  • Pouzdanija i povećana učinkovitost SZB
  • Manji broj prskanja u kišovitim uvjetima, moguća manja količina vode
  • Nema nikakve opasnosti za fitotoksičnost
  • Dodavanjem STICMAN-a doze SZB se u prosjeku mogu smanjiti za 10-20% za istu učinkovitost kao sa osnovnim dozama