SHIRLAN 500 SC


SHIRLAN 500 SC


Fungicid namijenjen suzbijanju plamenjače krumpira i luka te crvenila korijena kupine i malineDjelatna tvar:  fluazinam 500 g/l


Formulacija sredstva: koncentrat za suspenziju (SC)


Registracijski broj: UP/I-320-20/05-01/123


Vlasnik registracije: ISK Biosciences Europe N.V.


Pakiranje:1 L


SHIRLAN je dio Belchimovog programa zaštite

  

KRUMPIR

SHIRLAN je preventivni fungicid koji se upotrebljava za suzbijanje plamenjače na krumpiru (Phytophthora infestans) u količini od 300-400 ml/ha (3-4 ml na 100 m2). Dozvoljeno je najviše 6 tretiranja u vegetaciji. SHIRLAN bolje suzbija plamenjaču kod niskih temperatura, zbog toga mu je najprikladnije mjesto u programu prskanja u ranijim fazama vegetacije.  SHIRLAN dobro uništava spore plamenjače, te se može u programu prskanja postaviti i u bloku zadnjih prskanja za zaštitu gomolja.

 

POTATO PRO

Idealan partner SHIRLANU je CYMBAL FLOW. SHIRLAN  je iznimno učinkovit u preventivnom suzbijanju plamenjače. U kombinaciji sa CYMBAL FLOW predstavlja potpuno rješenje i u situacijama kad je potrebno kurativno djelovanje.

Preporuka za maksimalnu sigurnost i ekonomičnost:

-  SHIRLAN 0,3 l/ha + CYMBAL FLOW 0,5  l/ha

 

UPORABE NA MALIM KULTURAMA I/ILI MALIM  NAMJENAMA

LUK – plamenjača (Peronospora destructor).

Primjena: sredstvo primijeniti preventivno, kad je biljka u fazi 6-7 listova. Primjenjuje se u vremenskom razmaku od 7-14 dana. Maksimalan broj tretiranja u sezoni: 5.

KUPINA, MALINA – crvenilo korijena (Phytophthora  fragariae var. rubi)

Primjena: sredstvo se može primijeniti sve do kraja ožujka. Mora se tretirati podnožje izdanaka. Utrošak vode iznosi min 1250 l/ha. Maksimalan broj tretiranja u sezoni: 2.